Op deze pagina de gewone nieuwtjes over de NPC competitieVerslag Karro-Deux 2-De Toss

Weer een uitwedstrijd ditmaal mochten we naar Deventer. Op het laatste moment Gerrit Meijer gevonden om in te vallen. Dat de krachtsverschillen in onze divisie klein zijn werd vandaag weer opnieuw bewezen. Yvonne maakte ditmaal voor de 1e keer haar opwachting en speelde mat Jaap en Gerrit mocht net als de vorige keer met Cobi het strijdperk betreden. Het ging vandaag vanaf de 1e ronde moeizaam, waarbij alleen Arnold hun partij in winst konden omzetten. Dit betekende dat we voor de 1e keer achter stonden na de 1e ronde. In de triplet ronde wisten Arnold,Johan en Cobi in een mooie partij te winnen maar stonden we nog steeds achter 2-3. Dus in de 3e ronde moesten we kijken wat er nog te redden viel. Opnieuw Arnold, in bloedvorm, en Johan, droogde de tegenstanders met  13-0 af. 3-3. Maar na enige tijd stonden we weer achter met 3-4 Jaap en Yvonne moesten met 9-13 hun meerdere erkennen. Cobi en Gerrit stonden voor de taak om nog een punt mee naar Almelo te nemen. Gelukkig lukte dit en met 13-7 wisten we de stand toch nog gelijk te trekken👏👏. Omdat de concurrentie, Hattem en het Zwijntje, ook niet verder kwamen dan een gelijk spel, veranderde er niets in de stand en staan we nog steeds gedeeld 1e. Het Zwijntje staat 3e en is onze volgende tegenstander. Op 30 oktober om 12:00 uur is deze wedstrijd in Almelo. Waarna op 6 november Hattem op bezoek komt. Ook deze wedstrijd begint om 12:00 uur.

Helaas kan ik van deze wedstrijden geen verslag schrijven omdat ik op vakantie ben.😥


Verslag Zevenaar 1-De Toss

Voor onze tweede wedstrijd moesten we naar Zevenaar, dit was ook de wedstrijd waar wehet verste voor moesten rijden, het lag op een groot complex tussen voetbal en hockeyvelden ingeklemd. De speelhal was in hangaar vorm met een kleine maar knusse kantine. Bij binnenkomst werden we getrakteerd op koffie. Wout en Martijn waren verhinderd, die plaatsen werden ingenomen door Harm en gastspeler Gerrit Meijer. Arnold had eigenlijk een visweekend in Friesland maar kwam gelukkig toch spelen. De velden lagen er mooi glad bij en met een soort gravel bedekt.

Hoewel de uitslag gelijk was aan de vorige keer kwam de overwinning wel degelijk in gevaar.

Na de eerste ronde leek er geen vuiltje aan de lucht Arnold en Johan waren met 13-5 snel klaar en ook bij gelegenheidsdoublet Jaap en Harm liep het van een leien dakje en stond er ook 13-5 als eindstand op het scorebord. Cobi die dit keer met Gerrit speelde, hadden meer moeite om hun partij in winst om te zetten voortdurend werd er tegen een achterstand aangekeken maar uiteindelijk werd er met 13-13 gewonnen. 3-0 na de eerste ronde dus en dit gaf de burger moed. De triplettes waren een wisselend succes. Arnold, Joham en Cobi wonnen met een regelmatige 13-5. Jaap, Gerrit en Harm kwamen daarin tegen geen moment in hun spel en moesten met 13-5 de eer aan de tegenstanders laten. 4-1 dus en de helft van de buit was binnen. Van de volgende 3 partijen hoefde er maar 1 gewonnen te worden om de 2 punten mee naar huis te nemen. Simpel ? , nee dus Zevenaar had ook in hun vorige wedstrijd met 4-1 achter gestaan en wisten toen toch nog tot 4-4 te komen. Met dit in hun achterhoofd hadden ze de moed nog niet opgegeven. Dit bleek terecht na 15 minuten stonden in alle partijen de onze met minimaal 7 punten achter. Gerrit had nogal last van zijn rug en kwam vandaag maar niet in goede doen en hoewel ze nog iets terug kwamen werd er toch met 13-7 verloren. In de partij van jaap en Harm ging het aanvankelijk niet veel beter. Jaap had de hele week al last van duizelingen en dat was in het begin van deze partij weer een probleem en omdat Harm niet bij de but wist te komen stonden ze zeer snel met 12-1 achter. Toch leek het tij weer te keren met een mooi schot van Jaap werd de 13-1 afgewend  en stond het 12-3. Opeens begon het weer te lopen, Harm kreeg de ballen weer bij de but en Jaap was weer trefzeker met schieten. In korte tijd stond er 12-12 op het bord. De eerste bal kwam netjes in de buurt van de but te liggen maar met een carreau draaide Zevenaar de situatie om. Dit werd niet meer herstelt met een 13-12 nederlaag tot gevolg. We stonden nu nog met 4-3 voor en was de laatste partij beslissend. Bij Arnold en Johan ging het in het begin niet veel beter maar ook dit werd een bloedstollend potje. Na een dikke achterstand kwamen ze terug tot 11-11. Spannend maar toen leek het mis te gaan, De tegenstander kwam op punt te liggen, Arnold en Johan hadden de ballen op en de tegenstanders hadden nog 5 ballen om de partij te beslissen. Arnold had de jas al aan , maar kon deze weer uit doen. Zevenaar benutte hun kansen niet en met de laatste bal speelde ze er 1 van ons aan en zodoende kwamen we op 12-11 te liggen. Dit buitenkansje werd vervolgens benut en met 13-11 werd de partij en de wedstrijd met 5-3 gewonnen.

16 oktober naar Deventer en 30 oktober thuis tegen het zwijntje.


Verslag De Toss-Doetinchem 3 uitslag 5-3

De eerste wedstrijd  zit erop en werd met 5-3 gewonnen van Doetinchem 3. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden kwam de overwinning geen moment in gevaar.

In de 1e speelronde rekende Martijn en Cobi zeer snel af met hun tegenstanders. Deze konden naar Fanny toe na een 13-0 nederlaag. Ook Gerrit Koersen  en Harm hadden weinig moeite met hun tegenstanders en ook hier stond de 13-2 eindstand al snel op het  bord. Anders verging het Arnold en Johan al snel keken ze tegen een 8-0 achterstand aan voordat ze een beetje in hun spel begonnen te komen. Toch leek de situatie na een 12-7 achterstand hopeloos via 12-10 kwamen ze op 12-12 en met nog 2 ballen  om de wedstrijd te beslissen, leken ze de partij toch nog binnen te halen. Dit lukte niet en uiteindelijk moesten ze met 12-13 hun meerdere erkennen. Met een 2-1 tussenstand waren de 2 tripletten erg belangrijk. Het team van Martijn, Gerrit en Harm walste zeer snel met 13-2 over hun tegenstander heen. Ook in de andere triplet stond de hele partij aan de goede kant van de score en deze werd dan ook met 13-9 winnend afgesloten. Tussenstand 4-1, de helft van de buit was binnen en het was voldoende om van de volgende 3 partijen er 1 te winnen om de 1e overwinning binnen te halen.    Dit was al zeer snel een feit want Arnold en Johan wonnen zeer snel met de Fanny score van 13-0. Daarom konden we ook stellen dat de overwinning nimmer in gevaar kwam. Helaas verging het de Toss in de andere 2 partijen minder goed. Bij Gerrit en Harm kon de laatste zijn niveau van de eerste 2 partijen niet halen ook vielen de geluk en pech momenten in het voordeel van de tegenstander uit een voorbeeld de butt uit willen schieten, die blijft 1 cm voor de achterlijn liggen en uiteindelijk geen 5 punten maar slechts 1. Tot 9-9 ging het gelijk op maar daarna was de koek op en werd er met 13-9 verloren. Ook Martijn en Cobi konden hun normale niveau niet halen wat resulteerde in een 13-7. Dit was overigens tegen het sterkste koppel van de tegenstanders. De overwinning is het belangrijkste met een klein beetje bittere nasmaak omdat de zege hoger had kunnen uitvallen. Als bijvoorbeeld Arnold en Johan de 2 wedstrijd punten wel hadden benut staat er 6-2 op het scorebord en dat geeft dan weer een ander aanzien. Al me al hebben we een zeer geslaagde middag achter de rug, waar de gezelligheid en het resultaat hand in hand gingen.

De volgende wedstrijd is op 2 oktober in Zevenaar, de eerst volgende thuiswedstijd is op 30 oktober tegen 't Zwijntje uit Apeldoorn. 

De speeldata van seizoen 2021-2022 zijn bekend 

kijk onder NPC programma