Jeu de Boule team uit Almelo vierde op NK

 

ALMELO/NIEUWEGEIN - Voor het eerst in de geschiedenis van de Almelose jeu de boules vereniging De Toss bereikte een clubteam de laatste vier van het clubkampioenschap van Nederland. De ploeg plaatste zich zaterdag 28 februari voor de halve finales, waarin het een dag later strandde. Het team wordt dinsdagavond 3 maart in het clubhuis gehuldigd.

Redactie 01-03-15, 20:25 Laatste update: 17:23 Bron: Tubantia

 

Het team uit Almelo bestond uit Bert en Bregina Fokkert, Danny Raspe, Matthijs de Jong, Fernando Valetta, Gutino Fizinni. Als reserves reisden mee Dicky van Diermen en Laurens Grothues. Teamcaptain Theo Abrahamsen was trots op zijn team dat zaterdag dermate presteerde dat het mee mocht doen in de halve finales.

Er werd gespeeld tète a tète (één in een team) doubletten (twee in een team) en tripletten (drie in een team) en de zaterdag werden alle partijen gewonnen door de Almeloërs. Zondag werd in de halve finale aangetreden tegen de ploeg van Zeist waarin De Toss uiteindelijk met minimaal verschil het onderspit moest delven met 3-2.

Les Cailloux uit Zeist werd de uiteindelijke winnaar en Nederlands kampioen. Tweede werd Hilversum , derde Puck uit Haarlem

De ploeg die dit succes voor De Toss binnensleepte wordt dinsdagavond 3 maart gehuldigd door het bestuur van de Toss in hun clubhuis aan de Badweg op complex het Wendelgoor.